Hoppa till sidans innehåll

Världscup och Sverigecup

24 MAR 2019 22:15
Skidsäsongen går mot sitt slut men UIF:s elitåkare har varit i farten både i världscupen och svensk junior- och seniorcup.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 22:15

Viktor Thorn var UIF:s representant när världscupen drog över Atlanten till säsongsavslutningen i Quebec i Kanada. Efter tre dagars minitour var Viktor bäste svenske herre på 15:e plats. Han blev 8:a i den inledande sprinten, 15:e i masstarten och körde också in på 15:e plats i den avslutande jaktstarten.

Hanna Falk var också uttagen till att åka i Kanada men efter en ganska tung världscuphelg i Falun förra veckan valde hon att avsluta säsongen istället för att åka till världscupavslutningen.

I Kalix har de svenska junior- och seniorcuperna avslutats i helgen. Isak Lieback och Linus Nygren var de två juniorerna som var på plats. I fredags körde de sprint i fri stil och Isak Lieback tog sig till semifinal och slutade tia. Linus Nygren var 31:a i kvalet, cirka två tiondelar från att gå vidare till kvartsfinal. 

På lördagen körde juniorerna sin avslutande tävling som för killarnas del innebar en intervallstart i klassisk stil över 15 km. Isak Lieback körde återigen riktigt bra och slutade 7:a i den stora H17-18-klassen. Linus Nygren blev 18:e i H19-20.

Isak Lieback blev 19:e man i totalen i årets svenska juniorcup i H17-18 och Linus Nygren 31:a i H19-20. Anna-Maria Danielsdottir, som inte körde i Kalix, blev 45:a i D19-20.  Ingen annan av UIF:s åkare har tagit poäng och fått en totalplacering i årets cup.

Seniorerna körde en minitour som inleddes med sprint i fri stil på fredagen. Johanna Hagström visade om igen att hon är att räkna med i sprint. Den här gången räckte det till en 5:e plats. Karin Björnlinger, som tävlar lite sporadiskt, hade inte marginalerna på sin sida, blev 31:a i kvalet och missade kvartsfinalen med 3 hundradelar. Ludvig Svenningsson blev 50:e i herrarnas kval men hade då änå 39 andra åkare bakom sig i resultatlistan. Han var drygt 4 sekunder från 30:e platsen.

I lördagens intervallstart i klassisk stil, 5 km för damerna och 10 km för herrarna, blev Johanna Hagström 7:a, Karin Björnlinger 39:a och Ludvig Svenningsson 79:a.

Minitouren avslutades med en jaktstart i klassisk stil över 10 km för damerna och 15 km för herrarna. Johanna Hagström gick i mål som 4:a, Karin Björnlinger som 35:a och Ludvig Svenningssom som 71:a.

Johanna Hagström slutade också på 4:e plats i totalen i årets svenska seniorcup. I herrklassen blev Andreas Svensson, som inte körde i Kalix 54:a. Ingen annan av UIF:s åkare har tagit poäng och fått en totalplacering i årets cup.

Alla resultat från Kalix.

Skribent: Anette Nordberg
Epost: Adressen Gömd

Youtube Twitter Facebook

 Väderdata för Lassalyckans skidstadion

Huvudsponsorer 

Logotyp Skydda

 Logotyp ByggArvid

Logotyp 157

Logotyp Team Sportia

 

 Logotyp Jobro

 Logotyp Trimtex

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB


Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri

Elatek logotyp

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Ulricehamns Energi

Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

Logotyp ICA Kvantum Ulricehamn

soderberg-_-partners-logotyp-1-rgb

Logotyp Stefans Elservice

Logotyp LRF Konsult

Logotyp Bogesunds El&Tele

Spårsponsorer 

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info