Hoppa till sidans innehåll
Viktor i Piteå

Sensationen

02 FEB 2016 21:14
Viktors sammanfattar SM-veckan i Piteå
  • Skapad: 02 FEB 2016 21:14

Som utlovat kommer här "sensationsmannens" egna ord. Och idag meddelades att han är uttagen att köra i landslagsdress i Stockholm och Falun.

 

 

Hej, 
Här kommer en sammanfattning av veckan, 
SM veckan drog igång på onsdag med 15 km klassiskt på en tuff bana. Jag tyckte att kroppen svarade bra och under loppet så fick jag tidsangivelser att jag låg bra med i topp. Jag avslutade starkt och efter ett tag i målfållan så fick jag reda på att jag blev 5a, 2,5 sek från bronset vilket var otroligt kul och över förväntan samtidigt som det var lite surt att vara så nära medalj men det gjorde även att man blev ännu mer motiverad att kriga högt uppe i de resterande loppen. 
I sprinten så fick jag till ett rikigt bra kval och slutade 2a. I kvartsfinalen så kom jag inte riktigt fram utan blev tillslut 3a i vårat heat och tiden var för långsam för vidare avancemang.
Skiathlonen så kändes det bra från start och jag ville ligga långt fram hela tiden för att slippa incidenter. Tyckte att det gick ganska så långsamt i fältet och ville då gå upp och försöka att splittra fältet lite så vi inte skulle va så många in i skidbytet. Lyckades med detta och in i skidbytet så var vi inte en sån lika stor klunga. Fick till ett bra skidbyte och fick där en liten lucka ner till de andra tillsammans med Robin Norum. Efter ett tag så kom Marcus Hellner och Jens Burman ikapp och det var vi 4a som höll ihop fram tills det var 1 varv kvar och jag gick fram och tryckte på. Efter 2 backar så släpper Norum och i den längsta backen så släpper även Burman. Jag försöker bara hålla så hög fart som möjligt så att dom inte kommer ikapp bakifrån och väl inne på stadion så går Hellner om och lyckas få ett par meter till mig. Kommer ändå in på upploppet och är väldigt nöjd och glad över att ha bärgat min första senior SM medalj och att min taktik att försöka spränga fältet tidigt hade lönat sig. I mål så var det mycket känslor och mycket glädje då man insåg vad man hade gjort och denna medalj är det största jag har åstadkommit hitils i min karriär. 
Hälsningar Viktor. 
Skribent: Christer Hermansson

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info