Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annica Berglund Hellidsloppet 2016

Ungdomarna tävlar flitigt

22 JAN 2016 22:57
Klubbens ungdomar har tävlat flitigt sedan säsongspremiären i Tranemoloppet på Trettondagen. Alla ungdomstävlingar i Västergötland ingår i Västgötacupen och där har många av klubbens åkare samlat poäng.
  • Skapad: 22 JAN 2016 22:57

Västgötacupen är en sammanställning av alla ungdomstävlingar i distriktet och består denna säsong av 13 deltävlingar.UIF har en hel del ungdomar som ligger högt placerade i den sammanlagda cupen. Men framförallt har vi många ungdomar som varit med på någon av tävlingarna och det är fantastiskt roligt att se.

I den aktuella ställningen i cupen hittar vi bland annat Simon Claesson som ledare i klassen H11-12, på andra plats i sina respektive klasser ligger Birk Lönngårdh i H9-10, Amanda Johansson D11-12 och Isak Lieback i H15-16. På tredje plats  hittar vi Malte Hendén i H9-10 och Edvin Högman H11-12. Därefter följer många duktiga åkare som har chans att plocka poäng framöver.

Den aktuella sammanlagda ställningen i Västgtacupen 2016, mer information om deltävlingar och poängberäkning hittar du på Västergötlands Skidförbunds hemsida.

 

De tävlingar som våra ungdomar hittills har deltagit i är Tranemoloppet 6 januari, en fin tävling och där yngsta gruppen körde gemensam uppvärmning. (Resultatlista Tranemoloppet)

Tranemoloppet 2016

 

Nästa lopp på tur var Hellidsloppet i Tidaholm som kördes i fristil, (resultat). Våra tjejer som kör i D13-14 startade efter varandra och gör sig här redo för start.

Hellidsloppet 2016

 

Förra helgen kördes Konstsnöracet i Skövde på fredagskvällen (resultat) och Borås GIF arrangerade Borås Skidfestival i Knektås lördag och söndag (resultat).

 

Sedan finns det några som inte har nöjt sig med att tävla i Västergötland utan som även har varit och tävlat med smålänningarna i Landsbro. Där kördes den 9 januari Landsbroloppet, en tävling i skiathlon (resultat). För några av de yngre åkarna var det första gången de körde den tävlingsformen och det blev en bra erfarenheter av både masstart och skidbyte.

ida Löngårdh på startlinjen i Landsbro

 

Det har under några veckor varit fantastiska förutsättningar för skidträning och tävlingar. Kommande helg, 23-24 januari,  fortsätter ungdomarnas tävlingsprogram med Tour de Mösseberg och då blir det fyra tävlingsstarter på två dagar. 

 

 

Skribent: Annica Berglund

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info