Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger för UIF i Alliansloppet

29 AUG 2016 08:11
Hanna Falk upprepade sin fjolårsseger i Alliansloppet. Maria Nordström spurtade in på andraplats och fullbordade UIF:s dubbelseger i damklassen. I herrklassen blev Andreas Svensson bästa svensk på en niondeplats efter ett fantastiskt lopp.
  • Skapad: 29 AUG 2016 08:11

Ett gäng UIF:are, seniorer och juniorer, stod på startlinjen i Alliansloppet på rullskidor i Trollhättan. Loppet är ett prestigefyllt långlopp på rullskidor och alla de stora teamen från vinterns Ski Classics var representerade. Dessutom hade flera nya långloppsteam presenterats under veckan före loppet. Teamet "Ulricehamns IF" skulle visa sig stå upp mycket bra i det stjärnspäckade startfältet.

I damklassen gick det till en början ganska lugnt i det soliga men halvblåsiga vädret. UIF:arna med Hanna och Maria i spetsen slösade inga krafter på de första två spurtpriserna vilket skulle visa sig vara en bra taktik. På TV-bilderna syntes de hela tiden ligga med i tätklungan utan att ödsla krafter i onödan. Inför det sista spurtpriset på tredje och sista varvet skruvades tempot upp och när herrtäten i samma stund kom ikapp, såg Hanna sin chans att haka på. Oplanerat enligt henne själv, men till synes en taktisk fullträff, eftersom damerna fick släppa en efter en. Samtidigt som Hanna ensam hängde på herrarna fick Maria och Katarina Smutna, Österrike, en lucka bakåt till övriga damfältet. Hanna kom ohotad in på upploppet och tog sin andra seger på två år. Maria, som vann Alliansloppet 2014, spurtade ner Smutna på upploppet och dubbelsegern för UIF var ett faktum.

I D 21 elit kom Catharina Ramhult på 18:e plats och Emma Belforth blev 3:a i D 21. Hanna Dahlberg tävlade i D 17-20, 2 varv, och slutade 12:a.

I den större herrklassen, H 21 elit, var det som alltid större trängsel med fler stavar och stavspetsar som gick av. Andreas Svensson var pigg hela loppet, klarade sig utan stavbrott och syntes en hel del i TV-rutan i andraklungan som bildades när några omöjliga norrmän hade dragit iväg i en femmannagrupp på sista varvet. Inför spurten berättade Andreas att en norrman i fältet frågat honom: " Vill du verkligen vara med och spurta om en sjätteplats?" Andreas nickade och svarade med att spurtade in som nia. En fantastisk prestation i årets startfält och en UIF:are i som BÄSTA SVENSK i herrklassen i Alliansloppet. Stort grattis Andreas till ditt livs rullskidlopp!

Andreas Svensson i mål som nia i Alliansloppet

I klassen H 17-20 följde UIF upp med fina placeringar genom Erik Lieback 5:a, Gustaf Johansson 11:a och Ludwig Johansson 24:a.

Servicegänget langade dricka till åkarna i sedvanlig ordning och det var extra kul att vara UIF:are i Trollhättan i lördags!

Resultatlista på alliansloppet.se

Skribent: Anette Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info