Hoppa till sidans innehåll
Foto: JOHAN AXELSSON

Fantastisk säsongsstart av våra landslagsåkare

18 NOV 2018 21:52
Hanna Falk vann sprinten damklassen i säsongsupptakten i Bruksvallarna. Viktor Thorn blev trea i herrklassen. Nyblivna senioren Johanna Hagström slutade sjua i damklassen.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2018 21:52

Säsongsupptakten i Bruksvallarna har gått alldeles lysande för UIF:s landslagsåkare. Hanna Falk inledde i fredags med att bli trea i 5-kmloppet i fri stil.

I herrklassen körde UIF:arna Marcus Johansson, Gustav Johansson, Ludvig Holmberg, Ludvig Sveningsson och Erik Lieback loppet över tio km i fri stil. Ingen av dem nådde någon riktigt framskjuten placering.

I lördags var det Vikotr Thorns tur att kliva upp på pallen. Han blev tvåa i 15-kmloppet i fri stil. Även Andreas Svensson nådde en hedervärd 34:e plats av 159 startande. Övriga UIF:are som fullföljde loppet var Marcus Johansson och Gustav Johansson.

Johanna Hagström blev 30 i damernas lopp över 10 km i fri stil.

På lördagen fanns det också juniorklasser och Isak Lieback körde till sig en fin 24:e plats i den stora H17-20-klassen med 128 startande.

I söndagens sprint var det mycket gulsvart i spåren. Hanna Falk vann damernas prolog och Johanna Hagström körde in på fjärde bästa tid. Hanna Falk styrde och ställde sedan i både kvarts- och semifinal och tog sig enkelt till final. Johanna Hagström tog sig till semifinal och fick nöja sig med en slutlig sjundeplats. 

Men mot Hanna Falk fanns det ingen som hade en chans i idag. När hon satte in rycket i en uppförsbacke i finalen var det ingen av konkurrenterna som kunde svara och Hanna flög i väg till en klar seger.

-Jag är nöjd med helgen. Det är roligt att vara igång på riktigt med säsongen. Dagens sprint var ett bra kvitto på att jag är på gång. Nu ser jag fram emot välrdscuppremiären nästa helg, hälsar Hanna Falk till alla UIF:are.

I herrklassen blev det också UIF först i prologen, Viktor Thorn var snabbast av alla. Han körde sedan bra och tog sig till final och var länge med i den absoluta täten. Till slut blev han trea i loppet.

Övriga UIF:are som körde sprinten men inte tog sig vidare från prologen var Andreas Svensson, Ludvig Holmberg, Ludvig Svenningsson och Gustav Johansson i herrklassen och Isak Lieback i H17-20.

Alla resultat från loppen i Bruksvallarna

Skribent: Anette Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info