Hoppa till sidans innehåll

Lysande i Lahtis och Falköping

10 FEB 2019 20:15
Hanna klar för VM-sprinten, Johanna debuterar i världscupen med en niondeplats, Viktor känner att VM-formen är på gång. Lysande i Lahtis! Simon, Edvin och Melker - silver i lagtävlingen på USM och alla tre går vidare i sprinten. Lysande i Falköping!
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 20:15

Skidhelgen som just har gått visar på att UIF har både topp och bredd och att tillväxten är god.

I Lahtis i Finland genomfördes en ren sprinthelg i världscupen. Hanna Falk, Johanna Hagström och Viktor Thorn var uttagna att köra och de körde bra. Johanna gjorde världscupdebut med att bli fyra i sprintkvalet och bästa svenska så långt. Hanna körde in på 15:e plats i kvalet och Viktor klarade kvalet som 28:e man. Johanna och Hanna fortsatte att köra bra och gick vidare från sina kvartsfinaler men i semin var dagen slut för dem båda. Hannas sjunde plats innebar att hon fick den efterlängtade sista platsen i sprintlaget i VM och Johanna kan nu lägga en nionde plats i världscupen till meritlistan. För Viktor blev det till slut 25:e plats men han sa i intervjun efter att formen är på gång. Så nu Hanna och Viktor är det bara att finslipa på detaljerna så att ni kommer i bästa form till VM. Och Johanna hoppas vi snart få se mer av i världscupen.

Nästan på hemmaplan, på Mösseberg i Falköping, har årets USM genomförts för 15-16-åringar. UIF Skidor hade med 7 ungdomar under helgen, Edvin Högman, Simon Claesson, Adam Dahlgren, Melker Hendèn, Axel Isacsson, Amanda Johansson och Emilia Eriksson. De gjorde fantastiska prestationer när de mötte hela Sveriges ungdomar i åldern 15-16 år.

Allra bäst har det gått för killarna i H15 där Simon Claesson, Edvin Högman och Melker Hendén fick ett lagsilver i distanstävlingen. Samma tre killar tog sig också vidare i sprintkvalet. När alla heat var körda slutade Edvin Högman på 9:e plats, Simon Claesson på 15:e och Melker Hendén på 23:e plats. Adam Dahlgren var snubblande nära att klara kvalet också men slutade på 32:e plats.

I de avslutande stafetterna i H15-16 hade UIF två lag till start. Båda lagen kämpade bra och blev 9:a och 31:a. Resultat från USM.

Helt på hemmaplan på Lassalyckan har massor av UIF:are kört olika lopp och distanser i Västgötaloppet. I tävlingsklassen över 42 km var ingen UIF:are med i den absoluta täten när loppet avgjordes. Bäste hemmaåkare blev Gustaf Ljungberg på 8:e plats och med det var han också bäste åkare i H40-49. Linus Svensson blev 10:a.

På söndagsförmiddagen avgjordes Västgötaloppets ungdomsklasser. Linus Nygren vann H17-20 i överlägsen stil. Malte Hendén vann H13-14. Wilmer Wingskog Lindqvist vann H9-10 och i samma klass var Vilmer Svärd trea. Resultat från Västgötaloppet.

Skribent: Anette Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info