Hoppa till sidans innehåll

UIF:are i Val di Fiemme, Piteå, Östersund, Tranemo och Mora

07 JAN 2018 17:14
En intensiv skidvecka är slut. UIF har haft åkare som har tävlat i världscup, skandinavisk cup, svensk senior- och juniorcup, i Tranemoloppet och Morapinglan. Många fina resultat har det blivit.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2018 20:29

Maria Nordström fullföljde i dag Tour de Ski när hon tog sig upp för slalombacken i Val di Fiemme. Klättringen kanske inte är Marias favoritdistans, hon tappade  till 23:e plats i totalen. Men hon lämnar årets Tour de Ski med bland annat en femteplats i masstarten i Oberstorf och en 20:e plats i masstarten i Val di Fiemme. Grattis till det, Maria!

Resultat från Tour de Ski

I Piteå har det körts skandinavisk cup och Volkswagen cup (svensk seniorcup) från fredag till söndag. UIF har haft fyra åkare på plats, Viktor Thorn, Andreas Svensson, Gustaf Johansson och Ludvig Holmberg. I mycket hård konkurrens med åkare från framför allt Norge och Finland men även en del andra länder har Viktor Thorn gjort bra resultat. I fredagens sprint slutade han elva men var näst bäste svensk. I lördagens 15 km fri stil med individuell start blev han 21:a och var 3:e bäste svensk, enbart nio sekunder bakom bäste svensk. I dagens masstart över 30 km i klasisk stil slutade Viktor på 8:e plats, bara drygt tre sekunder bakom segraren och han var dessutom bäste svensk. 

Övriga UIF:are fullföljde alla tre tävlingarna också.  Resultat från Piteå

I Östersund har ett gäng UIF-juniorer tävlat i tre dagar. I fredags kördes JVM-test i form av masstart i fri stil över tio km för D17-20 och 20 km för H17-20. Johanna Hagström visade om igen att hon är en av de bästa svenska damjuniorerna genom att bli trea. August Abrahamsson påbörjade sin tävlingskarriär som junior genom att köra JVM-test! Det blev ingen framskjuten placering men det visar att August är en tuffing.

August Abrahamsson i ÖstersundAugust Abrahamsson

Lördag-söndag kördes Scandic cup (svensk juniorcup). Lördagens tävlingar var intervallstart i klassisk stil över fem km för damer och tio km för herrar. Johanna Hagström gjorde ännu ett riktigt bra lopp och slutade två i D19-20. Riktigt bra insatser också av Linus Nygren, 11:a i H19-20, Agnes Berglund 17:e i D19-20 och Isak Lieback 21:a i H 17-18.

Isak Lieback i Östersund
Isak Lieback

Tävlingshelgen avslutades med sprint i fri stil och återigen gjorde Johanna Hagström en bra tävling, tog sig till final och slutade tvåa. Agnes Berglund, Ludvig Svenningsson och Linus Nygren gick också vidare från prologen men i kvartsfinalerna tog tävlandet slut för dem.

Linus Nygren och Ludvig Svenningsson i Östersund
Linus Nygren och Ludvig Svenningsson är nöjda efter sprintprologen

Resultat från Östersund

UIF:s ungdomar, och en och annan senior, har tävlat på närmare håll. I Tranemo kördes Tranemoloppet traditionsenligt på trettondagen. I resultatlistan finns 37 åkare från UIF, varav tolv stycken tävlar i H11-12. Tala om imponerande bredd.

Resultat från Tranemoloppet

Och sist men inte minst tävlade UIF:s Otto Gustavsson i tvådagarstävlingen Morapinglan där han blev sexa i den mycket stora H15-klassen.

Otto Gustavsson i Mora
Otto Gustavsson

Resultat från Morapinglan

Skribent: Anette Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 Youtube Twitter Facebook Instagram

 Huvudsponsorer 

Skydda logotype

 ByggArvid

Lager 157 logotype

  Logotyp Jobro

 Trimtex logo

Logotyp Mats Klassons Bil AB

  Logotyp Ulricehamns Sparbank

 Logotyp Ulricehamns kommun

Logotyp UBAB

Logotyp L.Brador

Klubbsponsorer

Logotyp Helge Nyberg AB

 Logotyp Haglunds industri 

Elatek logotyp

AP&T

Logotyp Älmestads kvarn och transport

 Logotyp Emballator Metal group

Logotyp LH Tryck

 Logotyp Skigo

Logotyp Stema

 Logotyp Iro

HOK_Fastigheter_Logo_cmyk

 Logotyp Veidekke

ICA Supermarket Tornet

Logotyp Stefans Elservice

Ludvig & CO

Bogesunds el & tele

Spårsponsorer 

Areal logotype
John Enander 070-891 27 91

Logotyp IndustriTele

Glenn Lövgrens måleri AB

Logotyp Lideco

  Logotyp Simplicity

Logotyp JL Toppteknik AB

Vi samarbetar med

Lindas Träningscenter

Logotyp SISU

Postadress:
Ulricehamns IF - Skidor
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info